MicrosoftTeams-image (3)

Wiesmach: Vi skal punktere ballonen fra start

Næstsidste runde i gruppespillet i Machineseeker EHF Champions League byder på en udekamp mod Nordmakedonske Eurofarm Pelister onsdag aften. Læs optakt til kampen med Patrick Wiesmach.

Efter en intens periode med fem gældende kampe på blot otte dage har Aalborg Håndbold-truppen nydt en friweekend inden det i går mandag igen gik løs med træning.

– Det har været en lidt intens periode, hvor vi løbende har haft en del forberedelse og hele tiden haft fokus på den næste kamp og ikke så meget fokus på os selv. Sådan er det nogle gange og vi ved at tingene kommer i bølger, siger Patrick Wiesmach, der tirsdag morgen har sat kursen mod Nordmakedonien sammen med holdkammeraterne.

Her venter en længere rejse inden ankomst i landets næststørste by Bitola, der er hjemsted for Eurofarm Pelister-mandskabet.

– Vi ved at Pelister har spillet flere fine kampe på hjemmebane, så selvom holdet ikke har hentet point i turneringen endnu, så kan det sagtens blive en vild oplevelse. Samtidig vil vi blive udfordret af en lang rejsedag og knap så optimale forberedelser til kampen, men det er sådan det er.

– Selv med det in mente skal vi ned og vinde kampen dernede. Vi har en gylden mulighed for at spille os i en meget gunstig position inden hjemmekampen mod Kielce, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at opnå direkte kvalifikation til kvartfinalerne, lyder det videre fra fløjspilleren, der dog ikke forventer en walkover onsdag aften.

– Vi har ikke haft mulighed for at se video på dem, men vi ved, at det er en hektisk makedonsk heksekedel vi kommer ned til. Derfor skal vi også være forberedt på det meste på banen, også bogstaveligt talt, for det er før sket at der kommer ting ind fra tilskuerpladserne. Så jeg håber vi kan få lagt en dæmper på festlighederne og kan vise at vi er det bedste hold.

– For at lykkes med det, er det vigtigt at vi kommer godt fra land og giver dem en mavepuster, så de mister troen på tingene og samtidig får fjernet noget gejst fra publikum. At punktere ballonen fra start er det der skal være opgaven, vurderer Patrick Wiesmach videre.

For at lykkes er det vigtigt at vi kommer godt fra land og giver dem en mavepuster, så de mister troen på tingene og vi samtidig får fjernet noget gejst fra publikum

Første indbyrdes opgør mod Eurofarm Pelister endte med en meget sikker sejr på hele 38-23 tilbage i september, et resultat der også er nordmakedonernes største nederlag i turneringen indtil videre. Holdet er isoleret i bunden af gruppe A i turneringen uden point og har derfor intet at spille for onsdag aften, men om det er en fordel eller en ulempe kan være svært at vurdere.

– Det er ikke nemt at sige at på forhånd synes jeg. På den ene side giver man sig måske ikke helt fordi der ikke er noget på spil, men omvendt kan man af samme årsag spille helt frit. Jeg forventer samtidig, at der sikkert vil være flere spillere der gerne vil vise sig frem i forhold til egen træner eller andre klubber.  Derfor er det også vigtigt, at vi kan komme ind og give dem en oplevelse af at de er oppe mod overmagten, så de ikke får tro på tingene.

– Spillemæssigt har de et par tunge spillere i truppen som godt kan ramme os på blandt andet screeninger og det gælder især på stregen, hvor en fyr som Zharko Peshevski er en god spiller jeg også kender fra Bundesligaen. Han er den type spiller der kan gøre ondt på os, men også en der kan forsvinde ud af kampen hvis vi stopper dem og kan komme i gang med at løbe med dem, for det er noget de ikke kan lide, afrunder Patrick Wiesmach.

Onsdagens opgør spilles kl. 20.45 Boro Čhurlevski Sports Hall i Bitola i Nordmakedonien. Kampen kan følges direkte via live-stream på handball-kanalen.tv hvor opgøret denne dag kan ses med 50 procents rabat, så prisen for at kigge med blot er 6,5 Euro.

BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...

Håndbold i verdensklasse