pokaler_header_new

Yngstemand Saugstrup med fart på og masser af oplevelser

For ca. et halvt år siden var dengang 17-årige Magnus Saugstrup ikke i nærheden af landshold, liga og Champions League. Han var dog udtaget til såkaldte sommerlejr for talenter – som bagspiller, som har været hans position på banen som ungdomsspiller.

– Jeg tvivlede på, at det kunne betale sig at deltage i sommerlejren, fordi konkurrencen om pladserne var stor, og jeg havde ikke tidligere været i nærheden af udtagelse til landsholdet. Så jeg var mest stemt for at melde afbud til sommerlejren, men Stefan Madsen (dengang ungdomskonsulent i Aalborg Håndbold, nu assistenttræner) fik mig heldigvis overbevist om, at jeg skulle tage afsted. Jeg blev brugt som streg og må have gjort det godt, for få dage senere blev jeg udtaget til landsholdssamlingen, fortæller nu 18-årige Magnus Saugstrup, der har fået sin håndboldopdragelse i Nøvling IF.

Magnus Saugstrup gjorde det så godt ved den efterfølgende landsholdssamling, at han blev udtaget til landsholdet til EM i Polen, hvor han blev dansk topscorer med 36 mål – som stregspiller.

– Det har været en stor oplevelse at være med til EM i Polen og at spille både liga og Champions League. Her bliver du testet mod de allerbedste og ser, hvad det kræver. Det giver appetit på mere.

– Hvordan er det at være yngste mand i liga-truppen?

– Det giver lidt flere opgaver, man skal hjælpe med, men det har de ældre spillere i truppen også prøvet tidligere. Truppen har taget rigtigt godt imod mig og er gode til at vejlede, hvis jeg gør noget forkert eller rigtigt, og det er med til at udvikle mig som spiller. Selvfølgelig er de også gode til at joke med én, fordi man er ny og uerfaren, men det er med til at gøre, at man føler sig som en del af truppen. Jesper og Stefan er også gode til at dele ud af deres erfaringer og er hele tiden opmærksomme på hver enkelt spiller, siger Magnus Saugstrup, der går i 3. G på Aalborghus Gymnasium.

– Den megen træning med holdet og med landsholdet giver udfordringer med at nå det hele i hverdagen med skole, men mine forældre er gode til at hjælpe med planlægningen, og hvad jeg skal nå på de enkelte dage.

– Fremtiden?

– Jeg forventer at blive i Aalborg og udvikle mig mest muligt. Faciliteterne og omgivelserne i klubben er fantastiske, og træningsmiljøet er helt i top. Jeg tager det stille og roligt og ser tiden an. Hvad angår landsholdet, så satser jeg på at komme til VM i Rusland næste sommer, siger Magnus Saugstrup, der i dag afslutter fire dages samling med U 19 landsholdet i Svendborg. Næste opgave med klubholdet er  udekampen i Esbjerg lørdag 8. november.

 

arena-kval-png.png

Kom gratis til årets spillerpræsentation mandag 22. august

Mød Mikkel Hansen og resten af spillertruppen i Sparekassen Danmark Arena, hvor der på dagen er gratis pølser, samt øl og sodavand, præsentation af de nye spillertrøjer og meget mere....
2ED3736B-9DCE-4732-8BD9-F2F1F1D4E564

Helt lige i første testkamp

Lørdag eftermiddag spillede vi sæsonens første testkamp, da vi mødte Mors-Thy Håndbold i Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev. I en kamp hvor holdene skiftedes til at være foran i løbet af...
fælles-jubel-png

Lørdag venter sæsonens første testkamp

Knap to uger efter sæsonens første arbejdsdag venter den første af seks testkampe forud for sæsonen. Vi starter lørdag eftermiddag i Fjerritslev, når der fløjtes til kampstart kl. 13.00 i...