MicrosoftTeams-image (3)

Yngstemand Saugstrup med fart på og masser af oplevelser

For ca. et halvt år siden var dengang 17-årige Magnus Saugstrup ikke i nærheden af landshold, liga og Champions League. Han var dog udtaget til såkaldte sommerlejr for talenter – som bagspiller, som har været hans position på banen som ungdomsspiller.

– Jeg tvivlede på, at det kunne betale sig at deltage i sommerlejren, fordi konkurrencen om pladserne var stor, og jeg havde ikke tidligere været i nærheden af udtagelse til landsholdet. Så jeg var mest stemt for at melde afbud til sommerlejren, men Stefan Madsen (dengang ungdomskonsulent i Aalborg Håndbold, nu assistenttræner) fik mig heldigvis overbevist om, at jeg skulle tage afsted. Jeg blev brugt som streg og må have gjort det godt, for få dage senere blev jeg udtaget til landsholdssamlingen, fortæller nu 18-årige Magnus Saugstrup, der har fået sin håndboldopdragelse i Nøvling IF.

Magnus Saugstrup gjorde det så godt ved den efterfølgende landsholdssamling, at han blev udtaget til landsholdet til EM i Polen, hvor han blev dansk topscorer med 36 mål – som stregspiller.

– Det har været en stor oplevelse at være med til EM i Polen og at spille både liga og Champions League. Her bliver du testet mod de allerbedste og ser, hvad det kræver. Det giver appetit på mere.

– Hvordan er det at være yngste mand i liga-truppen?

– Det giver lidt flere opgaver, man skal hjælpe med, men det har de ældre spillere i truppen også prøvet tidligere. Truppen har taget rigtigt godt imod mig og er gode til at vejlede, hvis jeg gør noget forkert eller rigtigt, og det er med til at udvikle mig som spiller. Selvfølgelig er de også gode til at joke med én, fordi man er ny og uerfaren, men det er med til at gøre, at man føler sig som en del af truppen. Jesper og Stefan er også gode til at dele ud af deres erfaringer og er hele tiden opmærksomme på hver enkelt spiller, siger Magnus Saugstrup, der går i 3. G på Aalborghus Gymnasium.

– Den megen træning med holdet og med landsholdet giver udfordringer med at nå det hele i hverdagen med skole, men mine forældre er gode til at hjælpe med planlægningen, og hvad jeg skal nå på de enkelte dage.

– Fremtiden?

– Jeg forventer at blive i Aalborg og udvikle mig mest muligt. Faciliteterne og omgivelserne i klubben er fantastiske, og træningsmiljøet er helt i top. Jeg tager det stille og roligt og ser tiden an. Hvad angår landsholdet, så satser jeg på at komme til VM i Rusland næste sommer, siger Magnus Saugstrup, der i dag afslutter fire dages samling med U 19 landsholdet i Svendborg. Næste opgave med klubholdet er  udekampen i Esbjerg lørdag 8. november.

 

Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Norsten & Co. nedlagde Skjern

Første DM-semifinale blev en tæt affære, hvor en storspillende Fabian Norsten var kampafgørende med sine i alt 18 redninger. Mads Hoxer topscorer med syv mål. Efter halvanden uges pause var...

Håndbold i verdensklasse