pokal header web

CL-eventyret starter i Norge

Efter en sæsons fravær er vi igen tilbage i klubhåndboldens fineste selskab: VELUX EHF Champions League. Det er femte gang i klubbens historie, og i denne sæson begynder vi turneringen på udebane mod Elverum søndag aften kl. 19.00.

Vi er havnet i gruppe A i en dynamitpulje, der foruden os består af Flensborg, Barcelona, Paris, Pick Szeged, Zagreb, Celje og så selvfølgelig søndagens modstander Elverum.

På papiret er det altså en yderst sprængfarlig gruppe, men det ændrer ikke på vores ambitioner: Vi går efter at avancere til knockout-fasen!

Første stik i forsøget på dette skal således tages søndag aften, hvor der venter os en tidlig nøglekamp mod de norske mestre, der for femte sæson i streg er med i VELUX EHF Champions League – desuden har de vundet det norske mesterskab de seneste syv sæsoner.

For deres vedkommende er det første gang i turneringens øverste lag, gruppe A/B. De har dog et spændende hold, som har været i konstant udvikling de seneste sæsoner.

På holdkortet har de bl.a. fire danskere. Målmand Thorsten Fries er kommet til før denne sæson fra SønderjyskE, mens det samme gør sig gældende for bagspillerne Rasmus Boysen og Sebastian Henneberg, som er skiftet fra henholdsvis Ribe-Esbjerg og Århus Håndbold. Fjerde dansker er den store stregspiller Kristian Ørsted, der kom til fra Bjerringbro-Silkeborg tilbage i 2017.

En anden af de nye spillere til denne sæson på det norske mandskab er den unge nordmand Alexander Blonz, der fik sit gennembrud på den internationale scene ved VM-slutrunden i Danmark og Tyskland tidligere på året.

For os er målet med søndagens kamp dog soleklart. Vi vil fra land med to point, så vi dermed kan skyde CL-sæsonen i gang på bedste vis og sikre os det bedst mulige afsæt mod at opfylde vores ambition om videre avancement fra gruppespillet.

Det bliver dog langt fra nogen nem opgave i Terningen Arena med plads til 2.500 tilskuere. Her kommer hjemmeholdet til at nyde godt af en god opbakning fra de lokale håndboldinkarnerede nordmænd, når ”Slaget om Norden” skal slås, som Elverum selv beskriver åbningsbraget.

Søndagens kamp kan følges direkte på DR2 med kampstart kl. 19.00.

Du kan læse en udførlig beskrivelse af Elverum lige her

Vi spiller i øvrigt første hjemmekamp i VELUX EHF Champions League søndagen efter 22. september, hvor Zagreb gæster Jutlander Bank Arena i et opgør, vi allerede nu har oplevet stor interesse omkring. Denne kamp kan der købes billet til lige her.
 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse