pokal header web

Efter 14 dages pause: Vanskelig udekamp fredag mod Ribe-Esbjerg

Efter 14 dages landskamp-pause fløjtes der fredag aften igen op til liga-kampe, og vi sætter kursen mod den nyrenoverede Blue Water Dokken Arena, hvor oprykkerne fra Ribe-Esbjerg HH er værter.

– Der er ingen lette kampe i ligaen, og Ribe-Esbjerg har som oprykkere allerede bevist, at de kan begå sig i ligaen, siger cheftræner Nikolaj Jacobsen. Vi kommer på en meget vanskelig opgave. Det bliver hård fight og koncentrationen i samtlige 60 minutter mod et hjemmehold, der kører på og råder over et rutineret mandskab med mange spillere, der har en del sæsoner i ligaen bag sig.

Nikolaj Jacobsen og Morten Bjerre har haft truppen samlet til træning siden mandag, men ud over de langtidsskadede Martin Larsen og Jacob Bagersted, så har flere af spillerne haft efterveer fra landskampe m.m.

Håvard Tvedten kom hjem fra landskampe med en beskadiget fod, og der er fortsat tvivl om hans deltagelse på fredag, selv om det går den rette vej. Hans landsmand, Kristian Kjelling, der har meldt fra til landsholdet, har benyttet pausen til at få en indsprøjtning i det ene knæ, men han var midt i ugen tilbage på træningsbanen på fuld kraft.

Ribe-Esbjerg, der trænes af den tidligere Fredericia-spiller og træner, Nick Rasmussen, har ligaens topscorer Jeppe Riber, tidligere Skjern, på venstre fløj. Han har scoret 70 mål i ni kampe, og næstmest scorende er stortalentet Jonas Langerhuus på højre back, med 46 mål, mens bagspilleren Ronnie Mathiasen har scoret 30 mål. Ellers er det spillere som målmanden Kasper Larsen, tidligere Århus, Simon Krogh, tidligere Fredericia og Skjern, Kasper Nielsen, Rasmus Berthelsen, Mads Overgaard og Henrik Storm Pedersen, der er mest fremtrædende.

Ribe-Esbjerg er nummer ni i ligaen med fem point, mens vi er nummer fem med 12 point. Ribe-Esbjerg har besejret Mors-Thy Håndbold og Skanderborg Håndbold – spillet uagjort mod Viborg HK og tabt til BSV, Nordsjælland, TMS Ringsted, Kolding og SønderjyskE.

Kampen fløjtes i gang fredag kl. 19.00 og dømmes af Henrik Mathiassen og Hans Henrik Staal.

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse