MicrosoftTeams-image (3)

Niclas Barud vil vinde titler med Aalborg Håndbold

Med tre gange guld og en gang sølv med sit svenske hold, Sävehof, kommer 24-årige Niclas Barud til Aalborg Håndbold med god erfaring i at vinde titler og spille store kampe. Det har han opnået på seks sæsoner som seniorspiller samtidig med, at han har spillet en del Champions League-kampe og ca. 20 kampe på det svenske A-landshold.

– Det er dejligt at vinde titler, og det vil jeg gerne fortsætte med i Aalborg Håndbold. Jeg ser frem til at være på et hold helt i toppen af den danske liga, som er et skridt op ad for mig i forhold til den svenske liga. Vi har kunnet set forskellen på de to ligaer, når vi har spillet Champions League. Der er bedre spillere, mere tempo og mere fysik i den danske liga, siger Niclas Barud på en solskinsdag i Aalborg sammen med sin kæreste, Madeleine.

Niclas Barud er stregspiller og midter-forsvaret med fynd og klem. Godt to meter høj og +100 kilo – nærmeste sammenligning er Mathias Gustafsson.

– Indtil den netop afsluttede sæson har jeg haft havtids-arbejde ved siden af håndbolden, men i denne sæson har jeg kun arbejdet nogle få timer om ugen. Jeg glæder mig til for første gang kun at have håndbolden at tænke på. Det giver 100 procent fokus, og kroppen får mulighed for at restituere i forhold til den øgede træningsmængde og hårdere kampe, siger Niclas Barud, der er udset til at være makker med Jacob Bagersted i midterforsvaret næste sæson.

Niclas Barud er fra Kungsbacke – syd for Göteborg og begyndte med at spille håndbold som 10-11-årig i klubben HK Aranäs – som venstre back.

I forbindelse med start på gymnasiet i Göteborg begyndte han som 16-årig i Sävehof og blev omskolet til stregspiller, hvor han har befundet sig siden samtidig med store arbejdsopgaver i forsvaret. Han spillede også fodbold indtil skiftet til Göteborg-klubben.

Barud har et godt kendskab til de fleste af vores øvrige svenske spillere. Han har i fem sæsoner spillet sammen med Johan Jakobsson, i tre sæsoner sammen med Tobias Aren og i en sæson med Jan Lennartsson, inden han skiftede til Aalborg.  Tobias Aren er jo den nye svenske bagsspiller, vi får fra GUIF, men som tidligere har spillet for Sävehof.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Paris Saint-Germain Handball Foto: Henrik Hansen

Antonsen: Vi skal op på hesten igen

Lørdag eftermiddag venter næste udfordring for Aalborg Håndbold, når det på udebane gælder Ribe-Esbjerg i Herreligaen. Torsdag aften måtte Aalborg Håndbold bide i det sure æble, da det blev til...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Paris Saint-Germain Handball Foto: Henrik Hansen

Intens herrefight endte med dukkert

I et vaskeægte topbrag, der bølgede frem og tilbage, måtte Aalborg Håndbold se sig slået af Paris Saint-Germain, der i slutfasen hentede en firemåls-føring og sejrede 32-30. I hvad der...
Parkering oversigt

Kom i god tid i aften

Grundet tidligt kamptidspunkt, samt trafik- og vejrforhold opfordrer vi alle til at komme i ekstra god tid til aftenens Champions League-opgør mod Paris Saint-Germain i Sparekassen Danmark Arena. Samtlige billetter...

Håndbold i verdensklasse