MicrosoftTeams-image (3)

Ole Erevik og Norge tæt på sensationen mod verdensmestrene

Storspil af Ole Erevik, fantastisk norsk kulisse i Gigantium og et krop-umuligt dommerpar, der forhåbentligt har dømt deres både første og sidste kamp ved EM. 

Det var hoved-ingredienserne i en lige ved og næsten-oplevelse for Ole Erevik, Håvard Tvedten og det norske landshold i opgøret mod verdensmestrene fra Spanien, der sluttede med at vinde 27-25, men hvor Norge førte med to mål med syv-otte minutter tilbage. 

Spanien førte som ventet i hele 1. halvleg, og havde det ikke været på grund af storspil af Ole Erevik, havde føringen været på en del mere end 12-8, som måltavlen viste. Erevik fortsatte efter pausen, og så vågnede medspillerne op til dåd mod spanierne, der ikke var helt oppe i gear. Flot norsk fight, men til sidst blev den spanske fysik for stor.

Det hjalp så lidt for Erevik, at han klarede tre straffekast og blev kåret til Norges bedste. Nederlaget betyder, at Norge skal besejre Ungarn på tirsdag for at blive i turneringen. 

Var det en stor aften for Erevik, var det derimod en sort aften for Tvedten, der endnu ikke er kommet rigtigt ind i EM-turneringen. Han misbrugte bl.a. straffekast og kontra og kom ikke på scoringstavlen. 

I Herning fik Mads Mensah Larsen en del spilletid i sejren på 33-29 over Østrig og scorede en enkelt gang. 

Johan Jakobsson og det svenske landshold lagde mandag aften ud med en sikker sejr over Montenegro, hvor der var næsten fuld spilletid til Johan Jakobsson, der tegnede dig for tre mål. 

Sverige kan tage et vigtigt skridt mod mellemrunden med en sejr over Hviderusland i onsdagens kamp i Brøndby-Hallen. 
 

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse