pokaler_header_new

Shevelev trives i Aalborg

Berejst ukrainer på stregen i Aalborg

Olexandr Shevelev trives i de nye omgivelse i Aalborg:
Danmark er et dejligt land, hvor folk er meget åbne

Der er vægt bag tacklingerne, når vores ukrainske stregspiller stopper modstanderne i forsvaret og sætter screeningerne i angrebet. Olexandr Shevelev er netop fyldt 24 år, men alligevel en meget rutineret spiller, der det seneste par år har spillet for klubber i Ukraine, Rusland, Spanien og siden i sommer i Aalborg, Danmark. Godt to meter høj, og pilen på vægten rammer omkring de 120 kilo som normal kampvægt.

– Hvordan har det været at komme til Aalborg?
– Det er selvfølgelig en udfordring med sproget, for vi havde ikke engelsk i skolen hjemme i Ukraine. Men jeg har efterhånden lært at forstå engelsk og kan også sige lidt på engelsk. Jeg går nu på sprogskole i Aalborg, men det er jo lidt forvirrende, for det halve år, jeg var i Spanien, var jeg lige kommet godt i gang med at lære spansk.
– Aalborg er en dejlig by at bo i. Jeg har valgt ikke at have bil, men holdkammeraterne er flinke til at hente mig, når vi skal til træning, ligesom der jo heller ikke er problemer i at tage bussen fra midtbyen til træning i Gigantium. Jeg har allerede lært, at danskerne er et meget venligt folkefærd og mere åbne end jeg er vant til.

– Hvad synes du om niveauet i den danske liga?
– Niveauet er meget højt. Alle hold kan næsten slå alle, så vi skal præstere 100 procent hver gang for at vinde. Jeg skal også lige vende mig til spillestilen, men det går fremad for hver træning, og det er dejligt, at vi som hold bliver udfordret i hver eneste kamp. Hjemme i Ukraine havde vi tre gode hold, mens de øvrige var ret dårlige, og i Spanien var der også kun tre-fire hold, der skilte sig ud.

Mens der er pause i den danske liga på grund af EM er "Sascha", som Shevelev kaldes i daglig tale, hjemme i Ukraine og skal spille to kampe mod Portugal, der skal give holdet adgang til play off-kampe for at kvalificere sig til VM i 2013.

Shevelev er født i Zaporozhye i Ukraine – er enebarn – og begyndte at spille håndbold som 10-årig. Han kom hurtigt til klubben HC Portovik Yuzny og spillede Europa Cup i syv sæsoner med denne klub – altså allerede som 16-årig. Fra Portovik kom han i sommeren 2010 til Zarya Kaspiya i Rusland, hvor han også spillede Europa Cup, inden han for et år siden skiftede til Ciudad Real (nu Atletico Madrid) i Spanien, hvor han spillede Champions League.

– Hvad får du tiden til at gå med i Aalborg?
-Vi træner meget, og det går det meste af tiden med. Ellers går jeg i sprogskole, hvor jeg har mødt andre ukrainere og russere, som jeg er en del sammen med. Desuden har jeg mødt Tanja Logvin i Aalborg, og hun har også hjulpet mig. Hun kommer fra samme by som jeg i Ukraine.

2ED3736B-9DCE-4732-8BD9-F2F1F1D4E564

Helt lige i første testkamp

Lørdag eftermiddag spillede vi sæsonens første testkamp, da vi mødte Mors-Thy Håndbold i Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev. I en kamp hvor holdene skiftedes til at være foran i løbet af...
fælles-jubel-png

Lørdag venter sæsonens første testkamp

Knap to uger efter sæsonens første arbejdsdag venter den første af seks testkampe forud for sæsonen. Vi starter lørdag eftermiddag i Fjerritslev, når der fløjtes til kampstart kl. 13.00 i...
holst-png

Andreas Holst skifter til franske Montpellier

Efter fem år i Aalborg Håndbold fortsætter Andreas Holst sin karriere i Frankrig. Andreas fik muligheden for at søge nye veje grundet begrænset spilletid, og han har de seneste to...