MicrosoftTeams-image (3)

Til Balkan-land via Bette Balkan

Dagens modstander i Machineseeker EHF Champions League, HC Eurofarm Pelister, har to danskere på holdet, blandt andre Andreas Nielsen, der er skiftet fra Mors-Thy Håndbold.

Når Aalborg Håndbold for første gang krydser klinger med HC Eurofarm Pelister i Machineseeker EHF Champions League er det med to danskere på det nordmakedonske holdkort, nemlig den 25-årige stregspiller Andreas Nielsen og 31-årige Kasper Kisum. 

Kisum er i gang med sin anden sæson i klubben, mens Andreas Nielsen flyttede teltpælene til Bitola, hvor Pelister hører hjemme, i sommer. Kisum havde i sidste sæson selskab af Sebastian Henneberg, tidligere Aalborg Håndbold, i Pelister.

Andreas Nielsen er oprindelig fra den københavnske stenbro med BK Ydun som barndomsklub. Derefter spillede han i ligaen for Nordsjælland Håndbold med Aalborg Håndbolds nuværende assistenttræner Simon Dahl som træner i tre sæsoner.

-Jeg er glad for, at jeg tog turen væk fra det trygge miljø i København og Nordsjælland, inden jeg skiftede til Pelister. Jeg havde to gode sæsoner i Mors-Thy Håndbold, hvor jeg bl.a. spillede sammen med Mads Hoxer i den første sæson. Jeg boede i Viborg og blev færdig som markedsføringsøkonom på studiet i Silkeborg. Tiden var inde til at prøve mig selv af som menneske og som håndboldspiller, siger Andreas Nielsen.

Han erkender, at springet til et Balkan-land er stort:

– Det er en helt anden kultur både på og uden for banen. Her kæmper hver mand for sig selv og sin egen chance. Spillet er mere fysisk betonet end i Skandinavien, hvor vi spiller mere teknisk betonet håndbold. Og så er det sproget. Vi er 10 forskellige nationaliteter på holdet, og på nær fire af os taler de alle et eller andet Balkan-sprog, hvor de forstår hinanden, selv om de kommer fra forskellige lande. Kisum, en franskmand, en algier og jeg taler engelsk med de andre spillere og trænere.

– Man er langt væk fra familie og venner hernede, og jeg er glad for, at Kisum og jeg er her sammen. Vi kendte hinanden i forvejen fra Nordsjælland Håndbold, og Kisums forlængelse og min kontrakt blev indgået samtidigt, så vi var sikre på, at vi var to til at hjælpe hinanden, siger Andreas Nielsen.

Euforien var stor i HC Eurofarm Pelister, da mesterskabet kom i hus sidste sæson, og nu er blikket rettet mod den største europæiske klubturnering.

– Vi var i træningslejr i 12 dage oppe i bjergene. Derefter deltog vi i en træningsturnering i Bosnien, hvor vi mødte Montpellier og Zagreb. Senere var vi i Tyrkiet, hvor vi mødte Veszprem og Vojvodina fra Serbien. Resultaterne har været en gang blandede bolcher, og vi ved godt, at vi får vores sag for i Machineseeker EHF Champions League, siger Andreas Nielsen, der vurderer, at holdet ville kunne klare sig i top fire i den danske liga.

Personligt skal han kæmpe med to andre stregspillere om spilletiden, og den spilletid, han får, bliver primært i midterforsvaret. Han har en et-årig kontrakt med klubben med mulighed for forlængelse.

Foreløbig glæder han sig til at sætte fødderne på dansk jord igen og hilse på Mads Hoxer og Simon Dahl i Sparekassen Danmark Arena på onsdag.

Du kan læse mere om HC Eurofarm Pelister her.

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse