MicrosoftTeams-image (3)

Tvedten klar til A-landskamp nummer 200 på fredag

35-årige Håvard Tvedten passerer fredag aften en milepæl i sin karriere, når han spiller A-landskamp nummer 200 for Norge. Det sker i Telenor Arena i Oslo, hvor Norge møder Kroatien i Bring Cup.

Håvard Tvedten debuterede på A-landsholdet 9. marts 2000 mod Portugal, og siden er det blevet til 784 mål i de hidtidige 199 landskampe. Dermed er han den næstmest scorende på det norske landshold nogenside – kun overgået af Roger Kjendalen, der scorede 930 mål i 242 landskampe.

– Jeg husker udmærket debuten mod Portugal. Vi vandt 21-20, og jeg scorede fem mål på 45 minutter, fortæller Håvard Tvedten fra det norske landsholds træningslejr i Drammen. Børge Lund er den eneste spiller fra landsholdet i 2000,  som fortsat er med. Kjelling kom med kort efter.

Børge Lund er noteret for tre landskampe flere end Tvedten og er spilleren med fjerdeflest landskampe, mens Tvedten rykker op på femtepladsen, hvis han spiller alle tre kampe i weekenden. Steinar Ege fører listen med 262 kampe foran Jan Thomas Lauritzen med 254 kampe og Roger Kjendalen med 242 kampe.

– Hvilke resultater husker det bedst fra din karriere på landsholdet??

– Vi har jo aldrig rtigtigt vundet noget med landsholdet, men vi har været tæt på at komme i semifinaler nogle gange. Landsholdet har givet mange gode oplevelser, men ikke så mange titler.

– Har du planer om, hvor længe du fortsætter på landsholdet?

– Jeg er med på landsholdet, sålænge jeg spiller aktivt på topplan, er skadesfri og god nok. For mig har det aldrig været et alternativ at melde fra til landsholdet. At spille på landsholdet er mest ærefulde, du kan blive spurgt om som håndboldspiller, og så giver det god motivation at møde verdens bedste spillere og de bedste hold.

– På søndag møder I Danmark med Mads Mensah på holdet – har du og Ole Erevik noget i gang med ham op til kampen?

– Nej, han skal bare drilles efter kampen, men kommer han over til mig på fløjen, så skal jeg nok hilse pænt på ham….

Ole Erevik kan også fejre et jubilæum med det norske A-landshold, hvis han spiller alle tre kampe i Bring Cup. Så runder han nemlig A-landskamp nummer 150, og det bringer ham op som nummer 14 på listen over flest spillede A-landskampe i Norge.

Norge indleder fredag kl. 19.10 mod Kroatien, mens Danmark med Mads Mensah Larsen spiller allerede fredag kl. 17.00 mod Frankrig.

Lørdag kl. 16.45 spiller Norge mod Frankrig, mens Danmark møder Kroatien lørdag kl. 14.30. Søndag kl. 16.15 mødes Danmark og Norge.

TV 2 Danmark viser alle Danmarks kampe med bl.a. vores cheftræner Nikolaj Jacobsen som ekspert-kommentator i Oslo, mens TV 2 Norge viser Norges kampe lørdag og søndag, og Norges kamp fredag vises fra TV 2 Sport Norge.

 

jannick-green

Jannick Green: Knald eller fald kamp

Photo credits: PSG PHOTO I en tæt pulje spår den tidligere Aalborg-målmand kampen til at blive en knald eller fald-kamp for både Aalborg og PSG i jagten på en top...
Merch webshop opslag

Vi fejrer 1. søndag i advent på webshoppen

Hele første søndag i advent kan du få fri fragt på webshoppen når du bestiller for 200 kroner eller mere. Har du endnu ikke sikret dig julegaverne, så har du...
Mors-Thy1

Stærk anden halvleg gav fuld gevinst mod Mors-Thy

30 minutter med en stærk defensiv og tempofyldt offensiv, var lørdag aften nok til at sikre Aalborg Håndbold en 38-32 sejr over Mors-Thy Håndbold i Herreligaen. Mikkel Hansen topscorer med...

Håndbold i verdensklasse