MicrosoftTeams-image (3)

Værd at vide om Eurofarm Pelister

Bliv klogere på morgendagens modstander fra Eurofarm Pelister.

  • Siden vi mødte Eurofarm Pelister 20. september 2023  i Sparekassen Danmark Arena, er det danske islæt på det nordmakedonske hold forsvundet. Bagspilleren Kasper Kisum, 31 år, og stregspilleren Andreas Nielsen, 26 år, forlod klubben i december og er videre i deres håndboldliv. Kisum, der efterhånden har været rundt til mange klubber i Europa, spiller nu for St. Raphael i den bedste franske række, hvor de pt. er nummer fem. Andreas Nielsen er skiftet til Önnereds HK, der pt. er nummer syv i den bedste svenske række.  Andreas Nielsen er her holdkammerat med den tidligere Aalborg Håndbold-spiller, Mishels Liaba.

  • Yderligere to spillere har forladt Europa Pelister i denne sæson, nemlig den portugisiske playmaker, Wilson Davyes, der er skiftet til Chartres i den bedste franske række, og den serbiske back, Darko Stevanovic, der er skiftet til SV Wimpassing i Østrig.

  • Eurofarm Pelister fik i EM-pausen ny spiller på holdkortet, venstre fløjen Dejan Manaskov, nordmakedoner,  der i mange år har spillet på absolut topplan i europæiske storklubber, men skader har de seneste år gjort det vanskeligt for ham. Han var bl.a. hos Nikolaj Jacobsen i Rhein-Neckar Löwen i sæsonen 2016-2017. Derefter spillede han i fem sæsoner i ungarske Veszprem, inden han i 2022 vendte hjem til Vardar i hjemlandet. Manaskov er 31 år.

  • Der er også skiftet ud på trænerposten hos nordmakedonerne siden de to holds første opgør i Aalborg, der sluttede med en sejr på 38-23 til Aalborg Håndbold. Aleksandr Jovic er afløst af Zvonko Shundovski, der har Branislav Angelovski som team-manager.

  • Eurofarm Pelister og Vardar Skopje plejer at kæmpe mesterskabet i Nordmakedonien, men i denne sæson blander opkomlingen Alkaloid sig.  Alkaloid er en kun to år gammel klub – ligesom Vardar med base i hovedstaden Skopje. Det er en klub, hvor unge talenter samles, og i spidsen for holdet som træner står ingen ringere end legenden Kiril Lazarov, der også er nordmakedonsk landstræner. Eurofarm pelister spiller de afgørende kampe om mesterskaber 7. og 10. april, hvor de møder Alkaloid og Vardar.  Det hold, der bliver mester i Nordmakedonien, er ikke automatisk kvalificeret til næste sæsons Champions League, men plejer at få et wild card.

  • Eurofarm Pelister havde ikke færre end 10 spillere med til EM i Tyskland i januar, heraf seks for Nordmakedonien, der under Kiril Lazarovs ledelse kun nåede tre kampe i den indledende pulje. Det blev til nederlag til Frankrig og Tyskland og sejr over Schweiz. Mest markant af Eurofarm Pelisters spillere på det nationale landshold var stregspilleren Zarko Peshevski, der blev holdets topscorer med 15 mål i de tre kampe. To spillere repræsenterede Slovenien, nemlig målmanden Urban Lesjak og Nejc Cehte, der sidste sæson spillede i GOG. To spillere var til EM på det serbiske landshold, nemlig venstre backen Uros Borzas og venstre fløjen Bogdan Radivojevic.

  • Efter 12 runder i dette års Champions League er Eurofarm Pelister fortsat uden point og er det hold i begge puljer, der har scoret færrest mål, nemlig 278.  Slovenske Celje er også uden point i den anden pulje efter 12 kampe, men har scoret 340 mål.

  • Onsdagens kamp kan følges direkte via Handball-Kanalen.tv – hvor du kan se kampen til halv pris – kun 6,5 Euro.

  • Du kan læse meget mere om Eurofarm Pelister i denne artikel her på hjemmesiden.
BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...

Håndbold i verdensklasse