MicrosoftTeams-image (3)

Aalborg Håndbold klar til Final 4!!

Returopgøret i Champions League-kvartfinalerne endte med en historisk sejr p 33-28 over Telekom Veszprém, hvilket sikrer en plads ved Final 4 i Köln i juni måned. Mads Hoxer ”Man of the match” med ni scoringer.

Til returopgøret i kvartfinalen i Machineseeker EHF Champions League mod Telekom Veszprém HC havde cheftræner Stefan Madsen valgt at udelade Jack Thurin, Benjamin Jakobsen og Marinus Munk fra kamptruppen, mens Niklas Landin, Simon Hald, Thomas Arnoldsen, Mads Hoxer, Aleks Vlah, Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold var på banen fra start.

I en udsolgt og kogende Sparekassen Danmark Arena fik opgøret, ganske som i første kamp, en hæsblæsende start. Det var fra første fløjt tydeligt, at Aalborg Håndbold gik særdeles fysisk til opgaven, men de ungarske gæster havde også læst på lektien og kom bedst fra start med en tidlig to-målsføring.

Hjemmeholdet kom tilbage på omgangshøjde, men havde indledningsvis svært ved at håndtere de lynhurtige opgiverkast fra gæsterne, hvilket kostede yderligere scoringer i mod. Samtidig havde man markant sværere ved at komme til scoringer selv, så Veszprém efter 10 minutter var yderligere i front ved stillingen 4-7.

Kampens første udvisning gik dog også til ungarerne og det straffede først Simon Hald og dernæst Thomas Arnoldsen, så man holdt snor i tingene, inden Arnoldsen lynede endnu engang til stillingen 7-7.

Grebet blev på kort tid strammet i defensiven, hvor man nu havde læst de fikse over-skulderen-afleveringer fra gæsterne, hvorfor momentum for første gang i kampen var på nordjyske hænder.

Via yderligere en scoring, samt en stærk redning fra Niklas Landin, red Stefan Madsens tropper videre på bølgen, så man for første gang i kampen også kom i front.

Cheftræneren sikrede også en løbende rotation af spillere, blandt andet anfører René Antonsen, Lukas Nilsson og Martin Larsen, for at sikre optimalt brug af ressourcerne, ikke mindst i det fysisk krævende forsvarsspil.

I modsatte ende af banen leverede kampens spiller Mads Hoxer den ene flotte scoring efter den anden, hvor thyboens tredje fuldtræffer sendte Aalborg Håndbold i front 13-10 i det 22. minut.

Hos gæsterne var det det Yehia Elderaa og Mikita Vailupau der førte an på måltavlen, men som første halvleg skred frem fik Niklas Landin bedre og bedre fat i målet, hvilket gav et ekstra boost hos både medspillere og ikke mindst de mange medlevende fans.

Trioen Hoxer, Arnoldsen og Nilsson, der blandt andet i det danske slutspil har vist skræmmende styrke, styrede med hård hånd det nordjyske angreb i slutminutterne af første halvleg, hvor gæsterne sendte danske Mike Jensen på mål for at prøve at stoppe modgangen.

Det var Arnoldsen dog ligeglad med og med en nærmest liggende afslutning blev bolden tordnet i nettet til 16-11. Uheldigvis gjorde Lukas Sandell kort efter det onde ved sine tidligere holdkammerater med to hurtige scoringer og en trukket udvisning på Lukas Nilsson.

Derfor var det så gæsterne der kunne udnytte et overtal til at reducere, men i første halvlegs sidste minut fik Simon Hald med sin fjerde scoring sikret en pausestilling på 18-14.

Det store spørgsmål inden anden omgang var, hvad energiniveauet hos Aalborg Håndbold viste. I første opgør i Ungarn førte man med fem mål ved pausen inden man i slutfasen måtte se sig overhalet på måltavlen, men man fornemmede en bedre brug af truppens bredde i de indledende 30 minutter, ligesom den intense støtte fra tribunerne uden tvivl gav et løft.

Galleri – klik for stor udgave

To redninger i træk fra Landin åbnede anden halvleg, inden gæsterne for anden gang måtte i undertal, da Nedim Remili brugte ulovlige midler for at bremse Kristian Bjørnsen.

Den nordjyske skarphed var desværre blevet i kabinen i pausen, for efter overtallet var man fortsat blot noteret for et enkelt mål i de første seks minutter af anden omgang, så forspringet blev reduceret til 19-17.

Tekniske fejl og redninger fra Corrales i Veszprém-målet gjorde livet surt for værterne, men en forløsende scoring fra Mads Hoxer i 37. minut fik atter tingene på rette spor.

Modtrækket blev fem-et forsvar fra ungarerne, men da Martin Larsen trak endnu en udvisning på gæsterne, blev den plan forpurret, så Aalborg Håndbold kunne øge til 23-19 ved et klassisk svirp fra Mikkel Hansens håndled, der sendte bolden utageligt i det ene målhjørne.

Udvisningerne fløj nu gennem luften – først til Martin Larsen selv og dernæst til Veszpréms Pechmalbec, inden også Henrik Møllgaard kort efter måtte indkassere en to-minutters udvisning.

I denne fase var det gæsterne der holdt hovedet koldt og fik reduceret i to omgange ved Yahia Omar, så kampen med et kvarter igen balancerede på en knivsæg med hjemmeholdet i front med to-tre mål.

Heldigvis var der fortsat benzin på den røde Aalborg-sportsvogn, men trods flere muligheder kunne man ikke skabe afstand på måltavlen, hvor de insisterende ungarere blev med at holde fast.

Heldigvis viste Niklas Landin sig igen som en særdeles vigtig herre og blandt andet via et reddet straffekast, kunne Sebastian Barthold igen sende Aalborg Håndbold i front med fire mål med mindre end ni minutter igen.

Spændingen var nu så fortættet, at den kunne skæres med en kniv og de 5.500 tilskuere måtte tjekke pulsen endnu engang, da gæsternes Kosorotov reducerede og samtidig trak endnu en udvisning på Lukas Nilsson.

Den hurdle blev dog overstået fint, hvorefter Stefan Madsen kaldte timeout for at aftale strategien for de sidste seks et halvt minut, hvor det ikke overraskende atter var Hoxer, Nilsson og Arnoldsen der fik til opgave at prøve at sikre sejren.

To tekniske fejl fra Aalborg Håndbold blev heldigvis ikke straffet, da gæsterne forivrede sig og ligeledes mistede bolden. Alligevel var det Veszprém der først brød dødvandet med reducering til 30-28 inden Mads Hoxer bragede Aalborg tilbage i front med tre mål.

I stedet var det så gæsternes tur til at forsøge et sidste skaktræk med en timeout med to et halvt minut igen, vel vidende at et misbrugt angreb ville kunne sikre værterne sejren. Det var dog lige præcis hvad der skete, da et nu febrilsk Veszprém-mandskab ikke kom til scoring og måtte afgive bolden med halvandet minut igen, nede med tre scoringer.

De sidste 90 sekunder blev et hidsigt ungarske defensivt pres på hele banen, som Hoxer dog løste på formidabel vis, da han løb igennem forsvaret og fremtvang et straffekast.

Naturligvis blev det Mikkel Hansen der sikrede sejren endeligt, da Mike Jensen blev passeret, så jublen kunne bryde løs i Sparekassen Danmark.

Dermed er pladsen ved Final 4 booket i weekenden 7.-8. juni, for anden gang i Aalborg Håndbolds historie.

Nærmere information om billetsalg m.m. følger i de kommende dage, så hold øje med Aalborg Håndbolds sociale medier og her på hjemmesiden for yderligere information.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League, 2. kvartfinale

Aalborg Håndbold – Telekom Veszprém HC 33-28 (18-14)

Stillinger undervejs

10’ 4-7, 20’ 12-10, 30’ 18-14, 40’ 22-18, 50’ 28-25, 60’ 33-28

Målscorere Aalborg Håndbold

Mads Hoxer 9, Thomas Arnoldsen 6, Simon Hald 4, Aleks Vlah 3, Kristian Bjørnsen 3, Lukas Nilsson 2, Sebastian Barthold 2, Mikkel Hansen 2, Martin Larsen 1, René Antonsen 1

 

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 34%

Fabian Norsten – 0%

Målscorere Telekom Veszprém HC

Mikita Vailupau 6, Yahia Khaled Fathy Omar 5, Hugo Descat 3, Bjarki Mar Elisson 3, Nedim Remili 3, Lukas Sandell 2, Yehia Mohammed Yehia Elderaa 2, Agustín Casado Marcelo 2, Ludovic Fabregas 1, Sergei Kosorotov 1

Redningsprocenter Telekom Veszprém HC

Rodrigo Corrales – 27%

Mike Ulrich Jensen – 0%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 4

Telekom Veszprém HC: 5

 

5.500 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena (udsolgt)

end of season sale

End-of-season-sale er nu i gang!

Gør et kup på en lang række merchandise-produkter på vores store udsalg! Klik forbi webshoppen med det samme og spar på alle disse produkter MH24-puden – førpris 199 kr., nu...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Telekom Veszprem HCFoto: Henrik Hansen

Værd at vide før DM-finalerne

Bliv klar til søndagens første DM-finale. Læs facts og spændende vinkler på opgøret mod Fredericia HK. Det er niende sæson, Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-finalerne, hvis man medregner...
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...

Håndbold i verdensklasse