pokal header web

Arnoldsen styrede ny sejr i hus

Thomas Arnoldsen var den store oplevelse, da Aalborg Håndbold nedkæmpede gæsterne fra TTH Holstebro og sejrede med 33-27 lørdag eftermiddag.

Efter tirsdagens sejr over KIF Kolding måtte man lørdag stille op uden skadesramte René Antonsen, samt Mikkel Hansen, der sad over dagens kamp med småskavanker. Til gengæld var der et glædeligt gensyn med både Simon Hald og Aleks Vlah, der havde siddet over i forårets to første opgør med henholdsvis skader og sygdom.

I hvad der skulle vise sig at blive et fysisk præget opgør, var det gæsterne fra TTH Holstebro der kom bedst fra start og slog mønt på tekniske fejl i Aalborg-angrebet til en tidlig føring på 5-3 efter otte minutter.

Niklas Landin, der var tilbage i Aalborg-målet i dagens kamp, fik indledningsvis ikke meget hjælp fra sit forsvar, mens det i modsatte ende stod anderledes til. TTH Holstebro lagde ud med et aggressivt forsvar, hvilket ikke bekom de rødklædte værter godt.

Midtjyderne var især opmærksomme på at stoppe formstærke Thomas Arnoldsen, så andre måtte tage over på måltavlen. Det ansvar påtog blandt andet Lukas Nilsson sig, ligesom også rutinerede Henrik Møllgaard til stor jubel bragede et mål i kassen fra distancen efter godt et kvarter til en 8-7 føring til Aalborg Håndbold.

Kort efter kom Aleks Vlah på banen for første gang og sammen med holdkammeraterne søgte han at sætte mere tempo i den nordjyske offensiv. Den opgave lykkedes til dels, så cheftræner Stefan Madsens mandskab efter 20 minutter kunne tage den første to-målsføring ved stillingen 11-9.

Bedst som man troede at Aalborg Håndbold var ved at få greb om kampen ændrede en TTH-timeout på billedet, så midtjyderne på få minutter halede ind til stillingen 14-13 efter reduceringer ved Nikolaj Markussen, Christoffer Cichosz og Frederik Bjerre.

Det slog for en stund den nordjyske angrebsrytme ud af kurs, men en indskiftning af Fabian Norsten i Aalborg-målet kastede et par redninger af sig, hvilket gav et godt rygstød i de sidste minutter af første halvleg, der endte med en pauseføring på 18-14.

Fra anden halvlegs start kom både Sebastian Barthold og Patrick Wiesmach på banen, men på dagen var der generelt ikke meget spil på fløjene, i det størstedelen af offensiven gik via den centrale del af banen.

Anden omgang begyndte ujævnt for begge mandskaber med brændte afslutninger og boldtab. Heldigvis kom Aalborg Håndbold først tilbage på sporet, ikke mindst takket være Fabian Norsten, der også denne dag leverede en stærk præstation i målet.

Med både Thomas Arnoldsen, Jesper Nielsen og Lukas Nilsson i hopla blev føringen øget til syv scoringer ved stillingen 22-15 efter 37 minutters spil.

Galleri – klik for at se i stort format

Dermed troede man at kampen nærmede sig en afgørelse, men desværre blev det i stedet til flashback til tirsdagens opgør i Kolding i det gæsterne ramte en periode på knap otte minutter uden Aalborg-scoringer, mens man selv fik reduceret hele fem gange.  Her måtte både Simon Hald og Aleks Vlah se afslutninger afværget, mens også Mads Hoxer havde en mindre offday med blot to scoringer på seks forsøg.

Dermed blev der for anden kamp i træk unødvendig spænding om resultatet i slutfasen, hvor stillingen efter 49 minutter var 25-22. Niklas Landin kom derfor tilbage i målet i de resterende minutter, hvor han bidrog med to vigtige redninger.

Det viste sig dog at være nok, i det kampens profil Thomas Arnoldsen med godt tre minutter igen kunne snuppe en ripost og drøne den under Sander Heieren i TTH-målet til stillingen 30-26.

Dermed blev comebacket afværget og slutfacit blev en sejr på 33-27, hvilket samtidig betød at yderligere to point var sikret til topplaceringen i Herreligaen. Med fem kampe tilbage i grundspillet har Aalborg Håndbold nu fem points forspring til de nærmeste forfølgere fra Fredericia HK, der lørdag måtte se sig slået af GOG.

I den kommende uge venter hele tre særdeles spændende kampe, hvor første opgør spilles torsdag aften. Her gælder det årets første kamp i Machineseeker EHF Champions League, når HC Zagreb gæster Sparekassen Danmark Arena, inden det i den kommende weekend gælder Santander Final4 i Boxen i Herning.

Matchfacts Herreligaen

Aalborg Håndbold – TTH Holstebro 33-27 (18-14)

Stillinger undervejs

10’ 4-6, 20’ 11-9, 30’ 18-14, 40’ 23-15, 50’ 26-23, 60’ 33-27

Målscorere Aalborg Håndbold

Thomas Arnoldsen 10, Lukas Nilsson 7, Jesper Nielsen 4, Aleks Vlah 2, Kristian Bjørnsen 2, Henrik Møllgaard 2, Mads Hoxer 2, Patrick Wiesmach 2, Buster Juul 1, Martin Larsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 19%

Fabian Norsten – 40%

Målscorere TTH Holstebro

Nikolaj Enderleit 6, Nikolaj Markussen 4, Jens Kromann Møller 4, Jonas Porup 3, Miha Zvizej 3, Johan Meklenborg 2, Frederik Bjerre 2, Christoffer Cichosz 1, Nicolaj Nørager 1, Mathias Smed 1

Redningsprocenter TTH Holstebro

Josip Cavar 15,4%

Sander Heieren 33,3%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 0

TTH Holstebro: 2

5.178 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse