MicrosoftTeams-image (3)

Barthold forventer det uventede fra Fredericia i anden semifinale

Onsdag kl. 18.30 venter den anden DM-semifinale mod Fredericia HK, denne gang på udebane. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold.

Søndag blev første semifinale mod Fredericia HK vundet med 31-22, og set udefra virkede det til at Aalborg Håndbolds gameplan blev fulgt til punkt og prikke.

– Ja, det gik rigtig godt synes jeg. Vi fik løst mange af de ting vi havde forberedt os på hos Fredericia. Jeg synes vi fik løst deres syv-mod-seks regnskab rigtig godt, ligesom vi kom til mange gode offensive muligheder, så vi er bestemt tilfredse med forløbet af den første kamp, lyder det tirsdag eftermiddag fra norske Sebastian Barthold, der dog er helt afklaret med at onsdagens anden semifinale i Fredericia bliver en helt ny udfordring.

– Det gør det helt sikkert. Skal vi tage endnu en sejr, så skal vi arbejde videre med det vi lykkedes med sidst, i begge ender af banen. Jeg er dog ikke i tvivl om, at Fredericia også har set video af den første kamp. De har nogle spillere der måske ikke ramte dagen i søndags, så kampen dernede kan komme til at se helt anderledes ud mod et mandskab der individuelt er dygtige og spiller godt sammen i defensiven. Så vi skal fortsætte med de gode ting, ligesom der selvfølgelig også er ting vi kan forbedre os på i begge ender af banen, fortsætter Barthold, der samtidig forventer en overraskelse eller to fra Fredericia-mandskabet, der foreløbig har vundet 11 kampe på hjemmebane i denne sæson.

– Fredericia er nok det hold i ligaen, der fra kamp til kamp kan gøre noget helt uventet og hive nogle kaniner op af hatten. De tænker og spiller anderledes end de fleste andre hold, så vi skal i den grad tage bestik af hvordan kampen udvikler sig, og hvordan de gerne vil løse vores offensiv. De kan løbende ændre på deres forsvar, så for vores vedkommende handler det i allerhøjeste grad om at være gode til ”game management”, altså det at læse spillet og tilpasse sig kampen undervejs.

– Hvordan det er at møde sådan et hold? Det er både spændende og udfordrende, men kan også være irriterende. De spiller en type forsvarsspil der er svært at genskabe i træningen, så vi skal føle os frem i kampen, og det er nok en af grundene til at de har gjort de så godt i år, fordi de er så uforudsigelige, ikke mindst i forsvaret, lyder analysen fra Aalborg Håndbolds norske fløjspiller, der også har bidt mærke i flere af Fredericia-profilerne som gerne skal stækkes onsdag aften.

– Det skifter lidt fra kamp til kamp. I søndags var det (Reiner, red.) Taboada, men kampen forinden var det James Junior Scott der voldte os problemer. De har begge noget X-faktor og fordi de spiller 7-mod-6 i angrebet giver det nogle situationer, hvor vi ikke kan fokusere for meget på én spiller, for så bliver der plads til andre. Men vi kender dem og deres individuelle kvaliteter godt, og er naturligvis forberedte på hvad de kan komme med.

Skal vi tage endnu en sejr, så skal vi arbejde videre med det vi lykkedes med sidst, i begge ender af banen.

– Generelt har vi haft nogle gode træninger siden søndag, og fokus har mest været på det taktiske, for det bliver et taktisk spil, hvor man hele tiden prøver at forudse hvad modstanderen vil gøre. Det er de helt små detaljer der kan afgøre en semifinale, så naturligvis vil vi gerne være så godt forberedt som muligt.

Onsdagens kamp afvikles i T. Hansen Arena i Fredericia, hvor 2.400 tilskuere, heraf langt størsteparten med sympati for hjemmeholdet, vil være klar til at skabe en intens ramme om den anden semifinale. Men det er bestemt ikke uden betydning, at der også er medrejsende fans af Aalborg Håndbold, der står klar på lægterne til at støtte deres helte.

– Selvfølgelig er det fantastisk at vi har mange medrejsende fans til en semifinale. Nu er vi fremme ved den del af sæsonen hvor alt står på spil, så kan vi få et par ekstra procenter med os via opbakning fra lægterne, så hjælper det os endnu mere på banen, især et sted som Fredericia, hvor det både er sjovt at spille, men hvor der også godt kan være lidt ekstra støj. Vi håber på så stor støtte som muligt, og selvfølgelig, at vi efter kampen kan fejre en ny sejr sammen med fansene, afrunder Sebastian Barthold, der sammen med holdkammeraterne står klar til første fløjt i Fredericia kl. 18.30 onsdag aften.

Den anden DM-semifinale kan følges direkte på TV2 Sport og TV2 Play med optakt fra klokken 18.00.

Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....
vlcsnap-2024-02-22-11h40m18s193

Arnoldsen: Speciel oplevelse i vente fredag aften

Skanderborg-AGF er modstanderen i fredagens opgør i Herreligaen, en kamp hvor Thomas Arnoldsen ser frem til mødet med sine tidligere holdkammerater. Mindre end 48 timer efter sejren over ungarske OTP...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

Arena with light on.

Aalborg Håndbold beklager parkeringsoplevelse

Efter onsdagens kamp mod Pick Szeged opstod der store trafikproblemer på parkeringspladsen bag Gigantium, hvilket Aalborg Håndbold beklager. Dialog med Aalborg Kommune er i gang. En frustreret direktør Jan Larsen...

Håndbold i verdensklasse