pokal header web

Final4-finale glippede trods solid føring i 1. halvleg

Finalen i Final4 glippede. 29-26 til Skjern efter 2 x 5 minutters omkamp i NRGi Arena i Aarhus, efter at den ordinære kamp var sluttet 23-23. Skjern er dermed klar til finalen mod Århus Håndbold, der besejrede Skanderborg efter en ligeledes tæt semifinale. 

I de første 28 minutter havde vi et solidt spillemæssigt overtag, der gav en føring på 13-8. Kristian Gjessing havde lige fået direkte rødt kort for en hård tackling af Johan Jakobsson, og vi havde to minutter til at øge føringen. 

Sådan gik det ikke. Vi manglede kynisme som vi gjorde i resten af kampen. I stedet scorede Claus Møller Jakobsen to mål til pause-stillingen 13-10. Det gav Skjern-holdet troen tilbage , og allerede i de første fem minutter fik vi et forvarsel om, at vort angrebsspil ikke fungerede. Skjern kom på 12-13, og efter 10 minutter var vi indhentet ved 15-16. 

Herefter blev kampen primært på Skjerns præmisser. Ligesom som i de første 30 minutter dækkede vi bund-solidt op, og Johan Sjöstrand vandt klart målmandsduellen med Skjerns keepere, der skiftede et utal af gange i løbet af kampen. 

Kun et forrygende come back af Håvard Tvedten med en række scoringer fra fløjen og på straffekast holdt os inde i kampen, mens hverken bagspil eller stregspil fungerede. Alligevel var vi tættest på sejren i den ordniære spilletid, da Sjöstrand pillede et skud fra Møllgaard med 50 sekunder tilbage. Vi havde bolden, og ved 29,23 min tog Nikolaj Jacobsen time out. Alligevel lykkedes det os ikke at komme til en kvalificeret afslutning, og så stod den på omkamp. 

Afgørelsen faldt allerede i første halvleg af kampen. To mål af Møllgaard og et af Kasper Søndergaard bragte Skjern på 26-23 – uden at vi formåede at score.  Vi kom dog godt igen i anden halvleg af omkampen og efter knap tre minutters spil reducerede Håvard Tvedten til 25-26, men med under to minutter tilbage øgede Søndergaard til 27-25, og så var kampen afgjort. 

Et bittert nederlag i en kamp, hvor vi fightede godt, spillede 28 gode minutter i 1. halvleg, men derefter manglede vi løsninger i angrebsspillet, som blev meget stift og uden struktur. 

Om tre dage er vi klar igen, så gælder det KIF Kolding København i Gigantium. 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse