pokal header web

Fødselsdagsfejringen fik som fortjent

I forbindelse med aftenens ligakamp mod Århus Håndbold fejrede vi i samme ombæring 9 år som Aalborg Håndbold. Og fødselsdagsfesten blev fejret på behørig vis – nemlig med to point efter en sejr på 28-26.

Stemningen var helt i top inden kampstart, og knap 5.000 tilskuere i Jutlander Bank Arena var klar til, at festen for alvor skulle i gang.

Det var dog ikke udelukkende positivt fra vores side fra kampens begyndelse. Starten blev en anelse vaklende, og i opgørets indledning kunne ingen af holdene skabe et hul.

En periode med flere fejl fra vores side spillede momentum over på Århus’ halvdel, og gæsterne fik således skabt sig et forspring midtvejs i første halvleg.

Mod slutningen af de første 30 minutter fik vi dog bedre fodfæste i opgøret, og anført af en velspillende Mads Christiansen og Henrik Møllgaard fik vi udlignet til pausestilling på 14-14.

Efter pausen fortsatte vi med at have momentum på vores side. Vi spillede med et højere tempo angrebsmæssigt, mens Mikael Aggefors var kommet på mål, og han tog rigtig godt fra sig af gæsterne afslutninger.

Vi fik dermed hurtig skabt et forspring på tre scoringer. Vi udbyggede stille og roligt forspringet, mens vi fastholdte det høje tempo og samtidigt spillede særdeles kynisk håndbold.

Føringen nåede derfor op på syv mål med 10 minutter tilbage af opgøret. I slutfasen mistede vi lidt rytmen i kampen, og vi manglede den skarphed, vi ellers havde vist i det meste af anden halvleg.

Sejren nåede dog aldrig for alvor at komme i fare, og da slutsignalet lød, kunne langt størstedelen af de 4.753 fremmødte i Jutlander Bank Arena bryde ud i jubel.

Selvom spillet i dag ikke altid sad lige i skabet, så fik vi med en god holdindsats og fightervilje sat de to point på kontoen. Med sejren spiller vi os igen 7 point foran vores nærmeste forfølgere fra TTH Holstebro.

På tirsdag skal vi igen i aktion i Jutlander Bank Arena til årets sidste hjemmekamp – og hvilken én vi har i vente. Santander Cup ¼ finalen venter, hvor der er en plads i Final4 på højkant i en knald eller fald kamp mod vores fynske rivaler fra GOG – køb din billet til dette spændende opgør lige her.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for Aalborg Håndbold:
Henrik Møllgaard 7, Tobias Ellebæk 5, Mads Christiansen 5, Magnus Saugstrup 4, Janus Smaráson 2, Mark Strandgaard 2, Buster Juul 1, Sebastian Barthold 1, Benjamin Jakobsen 1. 

Målscorere for Århus Håndbold:
Emil Jessen 5, Anders Kragh Martinussen 4, Tobias Møller 3, Nikolaj Læsø 3, Lukas Jørgensen 3, Mathias Larson 2, Besard Hakaj 2, Anton Laursen 1, Nikolai Vinther 1, Torben Petersen 1, Mads Peter Lønborg 1. 

Redninger:
Mikael Aggefors: 9/21 (43 %)
Kristian Sæverås: 5/19 (26 %)

Christoffer Bonde: 10/23 (43 %)
Jens Fredsgaard: 2/17 (12 %)

Udvisninger:
Aalborg Håndbold: 2 x 2 min.
Århus Håndbold: 1 x 2 min.

Dagens dommere var Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup.

Dagens tilskuertal i Jutlander Bank Arena var 4.753. 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse