MicrosoftTeams-image (3)

Helstøbt indsats gav sikker sejr mod Zagreb

Aalborg Håndbold var niveauer over gæsterne fra Kroatien, da man torsdag aften sejrede med hele 32-22 i Machineseeker EHF Champions League.

Forud for årets første opgør i Machineseeker EHF Champions League måtte cheftræner Stefan Madsen for første gang i længere tid stå overfor et svært valg, da to mand skulle sorteres fra til truppen til dagens kamp.

Det betød bænkpladser til Jack Thurin og Marinus Munk, mens der var comeback i Aalborg-trøjen til Benjamin Jakobsen som tidligere på ugen indgik kontrakt for resten af sæsonen. De mange fans i Sparekassen Danmark Arena kvitterede da også med et varmt bifald til Jakobsen inden kampen.

Varme bifald var der også til Niklas Landin, der indledte stærkt i målet med redninger som holdkammeraterne omgående konverterede til scoringer i modsatte ende af banen.

Det gav en tidlig føring på 4-1, men det fysisk stærke kroatiske mandskab lod sig ikke umiddelbart kyse og forsøgte med fem-et forsvar at stoppe hjemmeholdet.

Den opskrift havde Stefan Madsen & Co. dog forberedt sig på og med Thomas Arnoldsen og Mikkel Hansen i hopla blev føringen udbygget yderligere, så der efter 13 minutter stod 10-4 på måltavlen, til stor glæde for de 5.475 tilskuere.

Det aftvang en Zagreb-timeout, der dog ikke for alvor kunne ændre kampbilledet, idet kun Filip Glavas formåede at true Aalborg-målet med fire af gæsternes første syv scoringer.

I mellemtiden var der for alvor budt op til Mikkel Hansen-show foran det kroatiske mål, hvor den populære nummer 24 i de første 20 minutter hamrede bolden i kassen seks gange fra flere distancer og vinkler.

I den første af i alt fem kampe på otte dage valgte Stefan Madsen ikke overraskende at praktisere en løbende rotation af spillerne på banen, hvilket betød at blot Kristian Bjørnsen, Buster Juul og Benjamin Jakobsen ikke havde været i aktion i kampens første halvleg, mens hele ni mand var noteret for scoringer.

Spillemæssigt holdt man dog et godt flow i både forsvar og angreb, så Zagreb-mandskabet aldrig for alvor fik tro på tingene, til trods for hele tre nordjyske udvisninger i de første 30 minutter.

Pausestillingen var på komfortable 18-12, men trygheden forsvandt midlertidigt fra anden halvlegs start, hvor Aalborg Håndbold så at sige havde fået det forkerte ben ud af omklædningsrummet.

Galleri – klik for at se større fotos

Tekniske fejl og afbrændere prægede de indledende minutter af omgangen, men heldigvis formåede gæsterne ikke at udnytte chancerne, da Landin mellem stængerne tog flot fra og med en stærk dobbeltredning gav et skud energi til både holdkammerater og tilskuere, så man atter kom tilbage på sporet.

Da Zagreb samtidig fik egen medicin at smage i form af aalborgensisk fem-et forsvar, var den logiske konsekvens at føringen efter 42 minutter var øget yderligere til stillingen 22-14.

Med blot tre scoringer på de første 14 minutter af anden halvleg begyndte kroaterne forståeligt nok at miste troen på tingene, hvorfor kampens sidste kvarters penge for Aalborg Håndbold blev et spørgsmål om at fastholde føringen samt minimere brugen af kræfter frem mod weekendens Santander Final4-stævne.

Gæsternes forsøg på at spille syv mod seks i angrebet blev i den grad straffet af Aalborg Håndbold, der tre gange i træk kunne score i tomt net.

I slutfasen kom Fabian Norsten på mål for hjemmeholdet, hvor han indledte med at afværge en Zagreb-friløber, ligesom publikum kunne juble over scoringer fra Thomas Arnoldsen og Martin Larsen.

Der blev også plads til at øve syv-mod-seks angrebsspillet for Aalborg Håndbold, der trods reduceringer fra HC Zagreb i de døende minutter kunne indkassere en knusende sikker 32-22 sejr.

De to point betyder at man med tre runder tilbage af gruppespillet i Champions League fortsat indtager den vigtige andenplads, der giver direkte kvalifikation til turneringens kvartfinaler.

Næste opgør i netop Champions League spilles onsdag aften i Sparekassen Danmark Arena, hvor ungarske OTP Bank Pick Szeged kommer på besøg til endnu en vigtig kamp.

Inden da venter lørdag eftermiddag semifinalen ved Santander Final4 i Boxen i Herning, hvor Bjerringbro-Silkeborg Håndbold er modstanderen.

Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold – HC Zagreb 32-22 (18-12)

Stillinger undervejs

10’ 7-3, 20’ 13-9, 30’ 18-12, 40’ 21-14, 50’ 27-16, 60’ 32-22

Målscorere Aalborg Håndbold

Mikkel Hansen 6, Mads Hoxer 4, Sebastian Barthold 4, Patrick Wiesmach 3, Lukas Nilsson 3, Simon Hald 2, Aleks Vlah 2, Thomas Arnoldsen 2, Jesper Nielsen 2, Martin Larsen 2, Henrik Møllgaard 1, Buster Juul 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 51%

Fabian Norsten – 22%

Målscorere HC Zagreb

Filip Glavas 6, Luka Lovre Klarica 3, Zvonimir Srna 3, Ivan Cupic 2, Timur Dibirov 2, Miloš Kos 1, Patryk Walczak 1, Karpo Sirotic 1, Yoel Cuni Morales 1, Matic Suholeznik 1, Aleks Kavcic 1

Redningsprocenter HC Zagreb

Ante Grbavac 33%

Matej Mandic 9%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 4

HC Zagreb: 4

 

5.475 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Santander CUP kvartfinale Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold Foto: Henrik Hansen

Stefan: Vi har ikke opnået noget som helst endnu

Cheftræner Stefan Madsen forventer en spændende kamp, når det søndag aften gælder Mors-Thy Håndbold på udebane til fjerde slutspilskamp. Starten på slutspillet har været endog rigtig god for Aalborg Håndbold,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-BSH  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Martin Larsen

Den erfarne bagspiller trækker også i sæsonen 2024/2025 i den røde Aalborg Håndbold-trøje, i hvad der bliver hans 11. sæson i klubben. Martin Larsen indledte sin professionelle karriere i Aalborg...
fans1

“Årets Aalborg Håndbold Fan 2023/2024”

Nu er det tid til at kåre sæsonens fan – nominér dine kandidater her! Aalborg Håndbold har mange fans, både i Aalborg, Nordjylland, i hele Danmark – og faktisk også...

Håndbold i verdensklasse