MicrosoftTeams-image (3)

Landin: Vi har vist vi kan tage en stor skalp på udebane

Torsdag aften venter den første af to kvartfinaler mod ungarske Telekom Veszprém HC, hvor Aalborg Håndbold indleder på udebane. Landsholdsmålmand Niklas Landin ser frem til en meget spændende kamp.

I de seneste kampe i den hjemlige herreliga har Aalborg Håndbold gjort rent bord i slutspillet, ligesom man i Santander Cup i sidste uge besejrede Skive fra 1. division. Faktisk har man i hele 2024 blot tabt et enkelt opgør, mens det i de øvrige 18 kampe er blevet til 16 sejre og to uafgjorte resultater

– Jeg føler, at vi lige nu står et godt sted som følge af vores start i slutspillet, det er klart noget der hjælper på selvtilliden at vi har indledt som vi har gjort. Det betyder, at der er en form for ro på i truppen, hvilket kommer sig af de fire sejre vi har taget, samt måden vi har gjort det på, ligesom vi har sikret os førstepladsen i slutspilspuljen. Når det er sagt, så er vi alle sammen med på, at det bliver noget helt andet at skulle til Veszprém, der nok er en af de sværeste udebaner overhovedet, siger Niklas Landin onsdag inden afrejsen til Ungarn.

Landsholdsmålvogteren har før prøvet at spille i heksekedlen i Veszprém og ved derfor hvad der ligger forude.

– Der venter os et inferno af vild stemning, men samtidig synes jeg også at det er et af de fedeste steder at spille. De har et ekstremt dedikeret hjemmepublikum, men ikke på en fjendtlig måde. Jeg har også oplevet, at der er blevet klappet af udeholdet, så alt i alt må man sige, at det bare er et folk der elsker håndbold og giver alt for at støtte deres hold.

– Om jeg har prøvet noget lignende? Ikke helt, der er lidt af samme stemning i Vardar i Nordmakedonien, selvom det føles på en anden måde, men måske i Pick Szegeds tidligere arena, hvor jeg synes man kunne opleve noget af det samme, lyder det videre fra Landin, der giver følgende skudsmål af det ungarske mandskab, der endte puljespillet i Champions League gruppe B på en tredjeplads, blandt andet med både sejre og nederlag til tyske SC Magdeburg og spanske FC Barcelona.

– De har et ekstremt bredt hold, måske et af de bredeste i Champions League i år. De har så også formået at skifte ud i kæderne hen over sæsonen, men stadig har de mindst 16 mand der kan gå ind og afgøre kampe. De har så mange gode spillere, at det svært at forberede sig på enkelte i mængden.

– Man kan dog også sige, at det er et hold der skal score mange mål i alle kampe for at vinde, hvilket de så oftest lykkes med, vurderer Niklas Landin, hvilket bakkes op af en statistik der fortæller, at ungarerne blot to gange i de foreløbig 16 Champions League-kampe i denne sæson har scoret under 30 mål, mens man til gengæld hele fem gange har scoret 40 eller flere mål. Dermed er holdet med afstand det mest scorende i Champions League denne sæson, om end man selv har ladet modstanderne score 30 mål eller flere i 13 af 16 mulige kampe. 

Vi tager ikke til Ungarn for at begrænse et nederlag, men for at hente point.

At det kommer til at kræve en helt særlig indsats fra Aalborg Håndbold for at få et godt resultat torsdag aften, er der ikke den store tvivl om, men selvtilliden og troen på egne evner er bestemt til stede hos Aalborg Håndbolds målvogter.

– Jeg synes vi står fint til dem og det er også godt for os, at vi har vist at vi kan tage en stor udebaneskalp. Det så vi både i Kielce, i Kiel og i Kolstad. Vi tager ikke til Ungarn for at begrænse et nederlag, men for at hente point. Så må vi se efter kampen hvordan det ser ud, selvom vi ved det bliver svært.

– Vi skal bevare køligheden og fatningen, for dernede kan det gå rigtig stærkt hvis man ryger ud af den. Så risikerer man pludselig at være nede med tre, fire eller fem mål. Så det er over 60 minutter vi skal være knivskarpe og undgå fejl.

– Om jeg kender deres skytter? Det er mest fra landsholdet jeg kender dem. I forhold til de møder jeg havde med Veszprém da jeg spillede i Kiel, så er det et nyt hold den dag i dag, da der er skiftet lidt ud. Dog har jeg spillet mod stort set alle mand i landskampe mod Frankrig, Spanien og Egypten.

Blandt de forventede 5.100 tilskuere i Veszprém Arena torsdag aften vil ikke blot være ungarske fans, mens også godt 100 danske fans, der tager turen til Ungarn for at støtte Aalborg Håndbold.

– Det betyder noget inderst inde, at vi ved at opbakningen er der. Jeg er spændt om vi kommer til at høre dem, for der plejer at være rimelig meget larm dernede, men så må jo de råbe lidt højere, afrunder Niklas Landin med et smil.

Torsdagens spændende kvartfinale kan ses direkte på DR2 fra kl. 18.40.

end of season sale

End-of-season-sale er nu i gang!

Gør et kup på en lang række merchandise-produkter på vores store udsalg! Klik forbi webshoppen med det samme og spar på alle disse produkter MH24-puden – førpris 199 kr., nu...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Telekom Veszprem HCFoto: Henrik Hansen

Værd at vide før DM-finalerne

Bliv klar til søndagens første DM-finale. Læs facts og spændende vinkler på opgøret mod Fredericia HK. Det er niende sæson, Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-finalerne, hvis man medregner...
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...

Håndbold i verdensklasse