MicrosoftTeams-image (3)

Nyt pointtab mod Ribe-Esbjerg

I en unødigt spændende affære måtte Aalborg Håndbold med uafgjort 36-36 atter nøjes med ét point mod vestjyderne.

Hjemmeholdet lynstartede i dagens opgør, hvor man på kort tid var i front 2-0, mens gæsterne havde fejlet på to angreb. Det tvang Ribe-Esbjerg til mindre end to minutter inde i kampen at tage holdets første timeout.

Det gjorde dog ikke den store ændring, og Aalborg Håndbold nåede at sende bolden i kassen hele fem gange, inden vestjyderne blev noteret for deres første scoring.

Det var startskuddet til en indledning, hvor den røde bølge med fart og effektivitet rullede hen over modstanderen, anført af en Lukas Sandell i hopla. Med sine karakteristiske, hurtige finter voldte svenskeren fra start problemer for Ribe-Esbjerg-defensiven, og skabte samtidig også rum til holdkammeraterne at boltre sig i.

Den gode start blev dog spoleret af en periode med stor ineffektivitet foran mål. To straffekast blev misbrugt, mens yderligere et par skud endte forbi mål. Det udnyttede Ribe-Esbjerg omgående til at reducere føringen fra 7-1 til 9-8 efter godt et kvarters spil.

Herfra fulgte en omgang tju-bang håndbold, hvor begge hold var bedst i angrebet, hvilket gav en målrig affære, hvor også Aron Pálmarsson og Felix Claar tog del i løjerne på måltavlen.

Flere redninger fra Simon Gade i målet sendte dog dirigentstokken tilbage på Aalborgensiske hænder, hvilket gav en pauseføring på 19-16.

Havde man på forhånd troet, at Ribe-Esbjerg-mandskabet, der ikke har mulighed for at avancere til HTH Herreligaens semifinaler, ville gå ind til kampen uden gejst og vilje, så måtte man tro om.

Få minutter inde i anden halvleg var Aalborg-føringen således reduceret til blot et enkelt mål, og spændingen var igen intakt. Ganske som i første halvleg fik ingen af de to forsvar for alvor greb om tingene, og målene raslede atter ind i begge ender af banen, i en kamp der til tider havde karakter af en western-duel med skydegale cowboys.

Her viste den nordjyske offensiv sig dog overlegen, men ganske som i midtuge-kampen mod KIF Kolding, førte tekniske fejl til unødvendige boldtab, hvilket Ribe-Esbjerg ikke var sene til at udnytte.

Selvom man med et kvarter tilbage af kampen var i front 29-26, sad man derfor med fornemmelsen af, at gæsterne fortsat kunne nå at gøre tingene besværlige for Aalborg Håndbold, og det var desværre hvad der skete.

I en ægte gyser-afslutning, der sendte de 4.372 tilskuere helt ud på kanten af sæderne i Sparekassen Danmark Arena, tog Ribe-Esbjerg føringen kort før tid, men et overtal til Stefan Madsens mandskab sendte føringen tilbage på nordjyske hænder med mindre et ét minut tilbage.

Efter en udligning til 36-36 fik Aalborg Håndbold en sidste mulighed for at tage sejren, men Aron Pálmarssons frikast efter slutfløjt endte forbi mål.

Dermed måtte man for anden gang i slutspillet tage til takke med et enkelt point mod de opportunistiske vestjyder.

Det betyder samtidig, at puljespillets sidste kamp mod Skjern Håndbold, spilles søndag 14. maj i Sparekassen Danmark Arena, bliver en ren puljefinale om første- og andenpladsen.

Matchfacts HTH Herreligaen

Aalborg Håndbold – Ribe-Esbjerg HH 36-36 (19-16)

Stillinger undervejs

10’ 8-4, 20’ 14-11, 30’ 19-16, 40’ 24-21, 50’ 32-29, 60’ 36-36

Målscorere Aalborg Håndbold

Felix Claar 7, Lukas Sandell 7, Aron Pálmarsson 7, Kristian Bjørnsen 4, Martin Larsen 3, Sebastian Barthold 3, Henrik Møllgaard 2, Buster Juul 2, Jesper Nielsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 29,2%

Mikael Aggefors – 0 %

Målscorere Ribe-Esbjerg HH

Marcus Dahlin 8, Mathias Jørgensen 6, Elvar Asgeirsson 5, Sune Østergaard Iversen 4, Magnus Haubro 4, Andreas Søgaard 3, Jesper Munk 3, William Aar 1, Arnar Birkir Halfdansson 1

Redningsprocenter Ribe-Esbjerg HH

Ágúst Eli Björgvinsson – 22,2%

Markus Howe Madsen – 0%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 1

Ribe-Esbjerg HH: 5

4.372 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse