pokal header web

Vi satte stort aftryk på Champions League

Vi ser tilbage på den forgangne sæson, hvor det akkurat glippede i forhold til at få Champions League trofæet med hjem fra Køln. På mange fronter har vi dog god grund til at se tilbage på deltagelsen i den fornemmeste klubturnering med stor tilfredshed.

Overordnet udmøntede vores deltagelse i verdens stærkeste klubturnering sig i en samlet andenplads, krydret med en andenplads i den indledende gruppe og en meriterende skalp i kvartfinalen, hvor vi eliminerede en af forhåndsfavoritterne, Telekom Veszprém.

Med denne præstation gjorde vi de fleste eksperters spådomme til skamme, og historien gentog sig ved Final4, hvor det kom bag på hovedparten af håndboldverdenen, at vi i semifinalen var i stand til at besejre SC Magdeburgs forsvarende mestre – hvorefter vi i finalen vandt respekt ved at presse Barca til det yderste, men sluttelig tabte med ét mål.

Her er nogle fakta om Champions League-sæsonen – udover topscorer- og assistlisten, hvor Mads Hoxer og Mikkel Hansen som nævnt i en tidligere artikel viste flaget på fornem vis:

  • Det var niende gang, vi deltog i Champions League, og med andenpladsen tangerede vi vores hidtil bedste placering fra 2021. I 2022 nåede vi kvartfinalen, mens 1/8-finalen blev endestation i 2014, 2015 og 2023. I 2020 skulle vi have mødt Porto i 1/8-finalen, men på grund af corona-virussen blev turneringen afbrudt, og deltagerne i Final4 blev fundet via placeringerne i gruppespillet. I 2011 og 2018 lykkedes det os ikke at komme videre fra gruppespillet.
  • Med i alt 552 mål i turneringen 2023-2024 var vi tredjebedst, hvad angår scoringer – overgået af Telekom Veszprém og Barca, der tegnede sig for henholdsvis 625 og 596 scoringer.
  • Niklas Landin reddede i alt 157 skud i CL-sæsonen, hvilket kun blev overgået af to kolleger, Tobias Thulin fra GOG med 176 redninger og Emil Nielsen fra Barca med 159 redninger. Emil Nielsen havde den højeste redningsprocent, knap 35, mens Niklas Landin og Tobias Thulin begge afværgede 31 procent af afslutningerne. Undervejs reddede Niklas Landin 15 straffekast, og på den konto var kun Andreas Wolff fra Kielce bedre, idet han snuppede 17 straffekast.
  • 39-årige Henrik Møllgaard levede i CL-turneringen op til sin status som en af verdens bedste forsvarsspillere. Han blev således noteret for i alt 16 blokerede skud og var i det kapitel fjerdebedst. Vores tidligere profil, Magnus Saugstrup, topper denne rangliste med 19 blokeringer, fulgt af Patrik Ligetvari fra Telekom Veszprém med 18 og Karl Konan fra Montpellier med 17. Simon Hald besætter 10. pladsen med 9 blokeringer.

  • I sin brillante karrieres sidste klubkamp scorede Mikkel Hansen 8 gange og delte dermed topscorerværdigheden i CL-finalen med Barcas franske venstrehåndsskytte Melvyn Richardson, der blev udpeget til Final4-stævnets mest værdifulde spiller. Bemærkelsesværdigt ved finalen var, at ingen af de to hold fik scoret på et såkaldt hurtigt opløb.

  • Lanxess Arena i Köln udgjorde igen en fantastisk ramme for Final4, og begge spilledage var der fuldt hus med 19.750 tilskuere. Ifølge det europæiske håndboldforbund EHF er der allerede reserveret 12.000 billetter til Final4 i 2025. Köln har været vært for stævnet siden 2010, og aftalen er fornylig forlænget frem til 2029.

  • I kraft af DM-titlen er Aalborg Håndbold kvalificeret til Champions League 2024-2025, hvor vi således deltager for 10. gang. Lodtrækningen til gruppespillet fandt sted i torsdags – læs mere om dette her.
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse