pokal header web

Aalborg Håndbold nyt tophold efter sejr over GOG

Med cifrene 35-29 over hjemmeholdet GOG overtog Aalborg Håndbold søndag aften førstepladsen i HTH Herreligaen.

Som forventet blev det en hæsblæsende start på dagens topopgør: Lukas Sandell leverede tre scoringer i de første fire minutter, mens GOG-mandskabet ikke overraskende gav smagsprøver på deres uhyre hurtige opspil.

Med stillingen 7-7 efter 10 minutter overvejede man således, om de to hold i stedet burde have spillet ”første-hold-til-40-mål-vinder”, men spørgsmålet var dog nærmere, hvem der først ville begynde at få fat i defensiven, og få sat bremsen i for modstanderens angreb.

Svaret kom midtvejs i halvlegen, hvor begge mandskaber faktisk lykkedes med dette, så der gik mere end fem minutter uden scoringer i kampen. Det skyldtes ikke mindst Simon Gade, der i Aalborg-målet i flere omgange forhindrede GOG i at udnytte en god håndfuld nordjyske boldtab til at bringe sig i front med mere end et enkelt mål.

I modsatte ende af banen tog hjemmeholdets målmand Tobias Thulin dog også godt fra, og blev i den forbindelse også manden der gjorde ende på Mikkel Hansens stime af scoringer på straffekast. Han kunne dog ikke forhindre en velspillende Aron Pálmarsson i at hamre fire mål i kassen i de første 30 minutter.

Med knap otte minutter tilbage af halvlegen fik Kristian Bjørnsen brudt næsten ni minutters aalborgensisk måltørke, og det gav et afsæt til en fin slutspurt, hvor man fik indhentet en fynsk to-måls føring, så de to mandskaber kunne til pausen helt lige ved stillingen 15-15.

Anden halvleg blev indledt med et Mikkel-missil, hvor Aalborg Håndbolds pandebåndsbærende nummer 24 rykkede et frikast helt op i krogen af GOG-målet.

Det var dog fortsat de to keepere Gade og Thulin der viste sig frem med en parade af flotte redninger, og dermed sørgede for at kampen aldrig blev det målorgie, der inden kampen var forudset.

Stefan Madsens mandskab fik dog langt bedre udbytte af de mange redninger i anden halvleg, end tilfældet var i første halvleg. Efter godt 40 minutters spil var det derfor Aalborg Håndbold, der var i front med 21-17.

Anfører René Antonsen, der var tilbage i truppen igen efter en lille måneds skadespause, kom også på måltavlen i denne fase, hvor GOG’erne forsøgte at træde speederen i bund igen og forcere et comeback.

Det blev mere hakkende, end flydende spil, da en række spilstop med udvisninger og video proof fra dommerteamet, betød at der flere gange blev spillet mere med musklerne end med bolden.

Efter 45 minutter kom Andreas Flodman på banen, og leverede på kort tid to vigtige scoringer, der sendte Aalborg-føringen op på fem mål, og ganske som man så det i Super Cup’en i de to holds seneste møde, så gik gassen af den gule fynske ballon i kampens slutfase.

Trods hjemmeholdets forsøg på at spille 7-mod-6 i offensiven, blev den nordjyske føring øget yderligere, så slutcifrene i kampen fortjent blev 35-29.

Dermed er Aalborg Håndbold nyt tophold i HTH Herreligaen. Torsdag aften gælder det dog en ny udfordring i Machineseeker EHF Champions League, hvor ungarske Pick Szeged er modstanderen på udebane.

Matchfacts HTH Herreligaen

GOG-Aalborg Håndbold 29-35 (15-15)

Stillinger undervejs

10’ 7-7, 20’ 11-9, 30’ 15-15, 40’ 17-20, 50’ 22-26, 60’ 29-35

Målscorere Aalborg Håndbold

Lukas Sandell 7, Aron Pálmarsson 6, Sebastian Barthold 5, Kristian Bjørnsen 4, Mikkel Hansen 3, Mads Hoxer 3, Andreas Flodman 3, Jesper Nielsen 3, René Antonsen 1, 

Målscorere GOG

Emil Madsen 8, Simon Pytlick 7, Jerry Tollbring 5, Morten Olsen 4, Henrik Jakobsen 3, Kasper Kildelund 1, Lukas Jørgensen 1

2-minutters udvisninger

GOG: 4

Aalborg Håndbold: 5

4.000 tilskuere i Jyske Bank Arena

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse