MicrosoftTeams-image (3)

Mød modstanderen: Telekom Veszprém HC

Kl. 18.45 i aften går det løs med den første af to kvartfinaler i Champions League. Bliv klogere på vores modstander fra Telekom Veszprém HC.

Klubnavn: Telekom Veszprém HC (navnet Telekom relaterer til klubbens hovedsponsor – den ungarske afdeling af Europas største teleselskab).

Hjemby: Veszprém.

Land: Ungarn.

Hjemmebane: Veszprém Arena.

Kapacitet: 5.096.

Stiftet i 1977.

Titler: 27 x ungarsk mester, 30 x ungarsk pokalvinder, 2 x vinder af European Cupwinners Cup, 5 x vinder af SEHA League (østeuropæisk turnering).

Cheftræner: Momir Ilić.

Assistenttræner: Peter Gulyas.

Afgang denne sæson: Vladimir Cupara, målmand, til Dinamo Bukarest. Rasmus Lauge, playmaker/venstre back, til Bjerringbro-Silkeborg. Manuel Strlek, venstre fløj, til Nexe. Zoran Ilic, venstre fløj, til Hamburg. Adrian Sipos, streg, til Melsungen. Ignasio Biosca, målmand, til Nantes i februar 2024.

Tilgang denne sæson: Sergei Kosorotov, venstre back, fra Wisla Plock. Agustin Casado, playmaker, fra Melsungen. Lukas Sandell, højre back, fra Aalborg Håndbold. Hugo Descat, venstre fløj, fra Montpellier. Ludovic Fabregas, streg, fra Barcelona. Mike Jensen, målmand, fra Benfica i februar 2024.

Vi mødte også Telekom Veszprém i Champions League-kvartfinalen for to år siden, og historien skal helst ikke gentage sig resultatmæssigt, idet vi i maj 2022 tabte den første kamp i Ungarn 29-36, hvorefter vores hjemmesejr på 37-35 ikke rakte til en billet til Final4.

I to af de foregående sæsoner tørnede vi sammen med det ungarske storhold i Champions League-gruppespillet, og både i november 2017 og i november 2020 – begge gange med en uges mellemrum – udmøntede det sig i en sejr til hver side.

Telekom Veszprém deltager i Champions League for 23. sæson i træk og har sat et markant aftryk på turneringen, omend det endnu ikke er lykkedes at hjemføre det eftertragtede trofæ. Men det har været tæt på med fire andenpladser undervejs – efter finalenederlag til Magdeburg i 2002, til Barcelona i 2015, til Kielce i 2016 og til Vardar i 2019. Også i 2017 formåede Telekom Veszprém at bestige Champions League-podiet med en tredjeplads, og så sent som i 2022 kvalificerede klubben sig med kvartfinalesejren over os til Final4, hvor det dog blev til nederlag i både semifinalen mod Kielce og bronzekampen mod THW Kiel.

I sidste sæson, 2022-2023, måtte Telekom Veszprém bøje sig for Kielce i CL-kvartfinalen, men med en styrket trup er der skabt grobund for større forhåbninger i denne sæson.

Niveauet i truppen illustreres af, at klubben ved EM i januar var repræsenteret af 11 spillere fra syv nationer. Heraf markerede fire af Telekom Veszpréms stjerner sig som markante figurer hos Frankrigs guldvindere,  stregen Ludovic Fabregas (44 mål på 50 skud), højre backen Nedim Remili, playmakeren Kentin Mahé og venstre fløjen Hugo Descat.

Hos Sveriges bronzevindere optrådte eks-Aalborg Håndbold-profilen Lukas Sandell som højre back og Andreas Nilsson på stregen, mens Telekom Veszpréms øvrige EM-spillere var den ungarske venstre back og forsvarsspecialist Patrick Ligetvari, den slovenske højre fløj Casper Marguc, den islandske venstre fløj Bjarki Mar Elisson, den serbiske streg Dragan Pechmalbec og den spanske playmaker Agustin Casado.

Den europæiske stjerneparade hos Telekom Veszprém suppleres af to egyptiske landsholdsprofiler, playmakeren/venstre backen Yehia Elderaa og højre backen Yahia Omar.

Yehia Elderaa spillede for Ribe-Esbjerg 2017-2018, fulgt af fire sæsoner hos den egyptiske topklub Zamalek inden skiftet til Telekom Veszprém i 2022. Yahia Omar blev hentet i Zamalek i 2019 og er i gang med sin femte og sidste sæson, idet han til sommer fortsætter karrieren i Paris Saint-Germain.

Telekom Veszpréms aktuelle trup tæller i alt 18 spillere fra 12 nationer, og der er stadig dansk islæt, selv om Nikolaj Markussen i sommeren 2021 rejste hjem til Danmark (TTH Holstebro) og i sommeren 2023 fik følgeskab af Rasmus Lauge (Bjerringbro-Silkeborg).

På det tidspunkt var der ingen danskere i klubben, men i februar blev målmanden Mike Jensen, 29, hentet i Benfica på en kontrakt, der løber til sommeren 2026. Den 207 cm høje Mike Jensen blev for alvor kendt i håndboldverdenen, da han i 2022 bidrog stærkt til Magdeburgs Champions League-titel ved at brillere i semifinalen mod Barcelona, hvor Ludovic Fabregas, Dika Mem og Melvin Richardson i straffekast-konkurrencen måtte melde pas over for den granvoksne danske keeper.

Mike Jensen er i Telekom Veszprém makker med den 33-årige spanier Rodrigo Corrales, der i mange sæsoner udgjorde målmandsduoen på det spanske landshold sammen med Gonzalo Perez de Vargas og bl.a. bidrog til EM-guld i både 2018 og 2020. Ved EM i januar i år var Rodrigo Corrales dog fortrængt af Magdeburg-keeperen Sergey Hernandez.

I denne sæsons CL-grundspilspulje besatte Telekom Veszprém tredjepladsen efter Magdeburg og Barcelona. Paradoksalt nok blev begge disse hold besejret klart på deres hjemmebane af Telekom Veszprém, der i premiererunden vandt 33-28 i Magdeburg og undervejs tog fra Barcelona med en 41-36 sejr.

Siden fik både Magdeburg og Barcelona dog revanche ved at vinde i Veszprém. Desuden måtte de ungarske mestre bøje sig for GOG, der hjemme vandt 36-30 – mens fynboerne senere blev slået 34-31 i Ungarn.

I 1/8-finalen gjorde Telekom Veszprém ligesom sidste år kort proces med arvefjenderne Pick Szeged, der i hjemmekampen blev løbet over ende i det første kvarter, hvor Veszprém-mandskabet sikrede sig en føring på 13-7 og sluttelig vandt 37-30 – hvorefter arbejdet blev gjort færdigt i returkampen med en ny 7-måls sejr, 39-32.

Den tidligere topspiller i Telekom Veszprém, 42-årige Momir Ilic, står for tredje sæson i spidsen for holdet. I sidste sæson blev den hjemlige titel erobret tilbage fra Pick Szeged, og i denne sæson har klubben sat kurs mod et nyt mesterskab. Momir Ilic, der er født i Serbien, var den første spiller i CL-historien, der i tre sæsoner i træk (2014-2016) scorede over 100 mål. Han optrådte bl.a. for Gummersbach og THW Kiel, hvor han bidrog til CL-titlen i 2010 og 2012. Karrieren som spiller sluttede med seks sæsoner i Telekom Veszprém, hvor han i 2019 indledte trænergerningen med to år som ansvarlig for U21-holdet.

Også i kulissen råder Telekom Veszprém over en velkendt skikkelse, håndboldikonet Laszlo Nagy, der satte punktum for sit imponerende virke på banen med syv sæsoner i klubben, hvorefter han i sommeren 2019 skiftede rolle til sportsdirektør. Laszlo Nagy vandt Champions League med Barcelona i 2005 og 2011.

Byen Veszprém tæller 60.000 indbyggere og ligger i det vestlige Ungarn – tæt på Balaton-søen og små 100 km fra hovedstaden Budapest.

end of season sale

End-of-season-sale er nu i gang!

Gør et kup på en lang række merchandise-produkter på vores store udsalg! Klik forbi webshoppen med det samme og spar på alle disse produkter MH24-puden – førpris 199 kr., nu...
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Telekom Veszprem HCFoto: Henrik Hansen

Værd at vide før DM-finalerne

Bliv klar til søndagens første DM-finale. Læs facts og spændende vinkler på opgøret mod Fredericia HK. Det er niende sæson, Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-finalerne, hvis man medregner...
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...

Håndbold i verdensklasse