pokal header web

Værd at vide om OTP Bank Pick Szeged

Bliv klogere på aftenens modstander fra Pick Szeged og læs skæve vinkler på opgøret mod de ungarske vice-mestre.

  • Pick Szeged har indledt denne sæsons Champions League med to hæderlige nederlag som undertippet, 29-31 hjemme mod Paris Saint-Germain og 32-35 ude mod THW Kiel. Topscorer i begge kampe var den 30-årige slovenske højre fløj Mario Sostaric med henholdvis ni og otte træffere. Han spiller i Szeged for ottende sæson i træk efter tidligere at have optrådt for Gorenje Velenje og Maribor Branik.

  • I den hjemlige liga har Pick Szeged gjort rent bord i sæsonens fire første kampe: 37-28 hjemme over Gyongyosi, 36-34 ude over Ferencvaros, 37-24 hjemme over Komloi og i lørdags 34-26 ude over Veszpremi. Der er lagt op til endnu et kapløb med Ungarns anden CL-deltager, Telekom Veszprém, om mesterskabet. De to hold har som de eneste i ligaen maksimumpoint.

  • Bence Banhidi, 28-årig ungarsk kæmpe på 206 cm, anses som en af verdens bedste stregspillere. Han er i gang med sin 10. sæson i træk for Pick Szeged efter skiftet fra Balatonfüredi. “Det er som at bevæge sig rundt om et parcelhus”, sagde Henrik Møllgaard med et glimt i øjet om Bence Banhidi til Jyllands-Posten forud for VM-kvartfinalen Danmark-Ungarn i januar 2023 (dansk sejr 40-23).

  • Roland Mikler, 39-årig ungarsk keeper, har gennem karrieren ofte drillet det danske landshold, ikke mindst i 1/8-finalen ved VM 2017, hvor han var hovedmanden bag Ungarns overraskende sejr på 27-25. Han er i gang med sit andet kapitel i Pick Szeged, hvor han spillede 2010-2014, fulgt af fem sæsoner hos ærkerivalen Telekom Veszprém, inden turen gik tilbage til Szeged.

  • Jonas Larholm, 41-årig Ribe Esbjerg-spiller, bidrog i 2010 til AaB Håndbold/Aalborg Håndbolds første danske mesterskab, hvorefter han to år senere fortsatte karrieren i Pick Szeged og satte punktum for opholdet med en hovedrolle i klubbens hidtil største triumf, EHF Cup trofæet i 2014. Pick Szeged vandt i finalen 29-28 over Montpellier, og Jonas Larholm afgjorde reelt kampen med sin scoring på straffekast til 29-27, da der resterede 10 sekunder.

  • Pick Szeged samlede 4.700 tilskuere til sin første CL-hjemmekamp i denne sæson mod Paris Saint-Germain. I sidste sæson var der 5.300 tilskuere i Pick Arena til vores opgør mod den ungarske storklub, som vi besejrede 41-29 efter en formidabel præstation, hvor Mikkel Hansen og Sebastian Barthold førte an scoringsmæssigt med henholdsvis 12 og 10 pletskud.

  • Aftenens kamp kan følges direkte via livestream på handball-kanalen.tv – læs mere her om hvordan du køber adgang til kampen.

 

 

 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse